zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu sporządzania różnego typu potraw i napojów
nabycie umiejętności z zakresu wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów
przygotowanie uczestników do podjęcia zatrudnienia w zawodzie kucharz
Zakres kształcenia
Podstawowe przepisy bhp i zasady sanitarno-epidemiologiczne w gastronomii
Zasady prawidłowego żywienia – planowanie posiłków i układanie menu
Sporządzania różnymi technikami i metodami – zup, sosów, surówek i potraw z różnych produktów oraz ciast, deserów, coctaili i napojów
Sztuka dekorowania i porcjowania potraw
Czas trwania
60 godz.
Dokument wydawany po zakończeniu szkolenia
Certyfikat oraz zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 4 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2019 r. poz. 652)