zdobycie wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych z zakresu technologii gastronomicznej, serwowania potraw i napojów, sztuki barmańskiej i baristycznej oraz profesjonalnej obsługi klienta
przygotowanie uczestników do podjęcia zatrudnienia w zawodzie kelner / barman / barista
Zakres kształcenia
Bufet – bar (wyposażenie, obsługa i eksploatacja sprzętu)
Organizacja pracy na stanowisku kelner / barman / barista
Profesjonalna obsługa klienta
Techniki serwowania potraw i napojów
Sposoby przygotowania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych
Kawa i podstawy sztuki baristycznej
Obsługa kasy fiskalnej
Czas trwania
60 godz.
Dokument wydawany po zakończeniu szkolenia
Certyfikat oraz zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 4 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2019 r. poz. 652)